0 Läs mer >>

2 klyftor vitlök

1 liten gul lök
1/2 röd chili
2 dl Oatley iMat
1 dl pesto
1 dl valfria nötter
300 gram pasta
Salt, peppar
Parmesanost 

Koka pastan enligt anvisningarna på paketet, men koka 2 minuter mindre än den angivna tiden.

Rosta nötterna i en torr stekpanna.

Finhacka lök, vitlök och chili
Fräs sedan i lite olivolja.
Tillsätt iMat och pesto. Låt såsen koka ihop och bli lite tjockare. Salta och peppra. Tillsätt sedan den kokta pastan och parmesanost. Rör tills allt blivit krämigt. 
Rör i grovhackade rostade nötter. 


Pestopasta med rostad...

0 Läs mer >>
Okej, jag har sett denna supertrend på sociala medier, men inte hunnit pröva själv.
Igårkväll satt jag och kollade igenom instagram för inspo och bestämde mig för att jag skulle testa att göra Sötpotatistoast till frukost. Istället för bröd använder du alltså skivor av sötpotatis som du rostar i brödrost.
 
1 sötpotatis
Brödrost
Valfri topping! Jag valde avokado, hummus och alfagroddar 
 
Skala sötpotatisen och skär den i skivor. Skivorna ska vara ungefär 0,5-1 cm tjocka.
Rosta sedan sötpotatisskivorna i brödrosten några omgångar tills de blivit mjuka. Vänd på skivorna mellan omgångarna.
Maxa med goda pålägg och njut av din frukost som är gluten och laktosfri! (beroende på vilken topping du väljer såklart).
 
 

Sötpotatistoast